La història de Júlia que tenia ombra de nen

Christian Bruel
Anne Bozellec

Traducció de Bel Olid

A la Júlia no li agrada anar pentinada i tampoc no és gaire curosa. Els seus pares no porten gens bé que no es comporti com cal, i sempre l’estan renyant. Però la Júlia no entén res, i ella voldria que li fessin abraçades, li adrecessin paraules dolces i la deixessin ser qui és.

— ESCOLTA, BONICA. NO POTS FER LES COSES COM TOTHOM?

— ÉS QUE NO SOC COM TOTHOM, MARE. SOC LA JÚLIA!

Un àlbum que anteposa les persones als estereotips.

La història de Júlia que tenia ombra de nen es va publicar originalment l’any 1976.

Aquest àlbum que va marcar una època i continua viu es publica ara per primer cop en català.

Amb el suport de
Christian Bruel, escriptor, i Anne Bozellec, il·lustradora, varen crear l’any 1976 l’editorial Le Sourire qui mord. Una editorial compromesa que, al llarg de vint anys, va trencar amb els tabús de la literatura infantil de l’època. La història de Júlia que tenia ombra de nen, un dels seus primers àlbums com a autor i il·lustradora a la seva editorial, es va publicar l’any 1976 i va ser el primer àlbum per a infants sobre el tema de la identitat de génere.
Escriu, tradueix i ensenya literatura i escriptura creativa. Manté una intensa activitat de traducció al català i, en menor mesura, també al castellà, principalment d’obres de literatura infantil i també de literatura feminista per a adults. Ha traduït de l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià i el castellà.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: setembre 2023
Pàgines: 52
Format: tapa dura
Mides: 21 x 21 cm
Preu amb IVA: 16,50 €
Preu sense IVA: 15,87 €
ISBN: 978-84-18900-64-8

Edat: a partir de 6 anys.

Temàtica: identitat, gènere, diferència, feminisme.

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.