El xai que va dir prou

Didier JEAN i ZAD

Traducció de Teresa Duran

Un ramat d’ovelles pasturava tranquil·lament en el seu prat fins que va arribar un llop i va començar a sembrar la discòrdia, i a devorar ovelles quan li venia de gust.

Però vivíem amb el cap jup
des de sempre,
pastura que pasturaràs,
i així vam continuar!

Fins que un dia, un xai va decidir no continuar vivint sense immu- tar-se ni preguntar-se què passava al seu voltant.

PODRÀ EL XAIET TOT SOL ENCARAR-SE AL LLOP?

Un àlbum amb doble lectura que ens parla de solidaritat, resis- tència i humanitat.

Amb el suport de
Didier Jean era compositor i ZAD, pintora. Un dia, ZAD va engrescar el seu company a inventar una història junts perquè ella la pogués il·lustrar, i es van adonar que l’escriptura era cosa dels dos. A partir d’aleshores, treballen braç a braç. Parlen l’un amb l’altre, a vegades escriuen i d’altres di- buixen, mentre creen els seus propis llibres. L’any 2009, van fundar la seva pròpia línia editorial destinada a la creació de llibres singulars que trac- ten temes sensibles. Així va néixer Utopique. Viuen a Corrèze (França).
És escriptora, traductora i il∙lustradora, i col∙labora habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades, entre les quals destaca Faristol, revista que ha dirigit durant anys. Autora molt polifacètica, destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. És llicenciada i doctora en Pedagogia.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: octubre 2023
Pàgines: 36
Format: tapa dura
Mides: 29 x 23 cm
Preu amb IVA: 16,50 €
Preu sense IVA: 15,87 €
ISBN: 978-84-18900-61-7

Edat: a partir de 6 anys.

Temàtica: llop; solidaritat; resistència.

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.