tigre

Jan Jutte

Traducció de Maria Rosich

Josefina es troba un tigre pel bosc. Un cop passat l’ensurt, decideix adoptar-lo i es fan molt bons amics. Així i tot, les ratlles del pelatge d’en Tigre comencen a desaparèixer. El diagnòstic està clar: el nostre heroi es consumeix de tristesa. Enyora la seva terra. Amb molta recança, la Josefina ajudarà el seu amic a recuperar la felicitat.

UNA ODA A L’AMISTAT. ESTIMAR ÉS TAMBÉ RESPECTAR LA LLIBERTAT DE L’ALTRE.

Magnífiques il·lustracions, la majoria a doble pàgina que ens mostren amb intensitat, al llarg del relat, diferents emocions com ara l’esglai, l’alegria, la tristesa, i finalment l’esperança.

Amb el suport de
Va néixer el 1953 a Arnhem (Països Baixos). Va assistir a l’Acadèmia d’Art d’aquesta ciutat del 1975 al 1980 i es va graduar en «Dibuix i pintura». L’any 1984 es va convertir en professor de dibuix i il·lustració, i al mateix temps va començar a treballar com a il·lustrador independent. Ha il·lustrat nombrosos llibres i ha guanyat el premi Gouden Pencel (Pinzell Daurat) en tres ocasions consecutives.
La Maria és traductora autònoma de neerlandès i danès al català i el castellà, i professora del Màster de Traducció Professional de la URV i del postgrau de correcció de la UAB. Ha traduït més d'un centenar de títols entre ficció, no ficció, novel·la gràfica i àlbums il·lustrats. Alguns dels autors de literatura infantil i juvenil que ha traduït són Marianne Verge, Annet Schaap, Kim Fupz Aakeson, Dick Bruna, Tom Schamp i Barbara Stok.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: febrer 2023
Pàgines: 54
Format: tapa dura
Mides: 21 x 32 cm
Preu amb IVA: 17,90 €
Preu sense IVA: 17,21 €
ISBN: 978-84-18900-43-3

Edat: a partir de 4 anys.

Temàtica: amistat; emocions, enyorança; tigre, animals salvatges, animals de companyia; llibertat; respecte; diferència.

Premis: 
Gouden Penseel per les seves il·lustracions als anys 1994, 2001 i 2004.
Gouden Uil als anys 2003 i 2008.

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.