corre, maria, afanya't

n. m. bodecker

Il·lustracions de Erik Blegvad

Traducció de Xènia Dyakonova

 «Maria, corre, va, bonica; vindrà l’hivern d’aquí una mica.»

Així comença aquest poema nonsense i divertit. I mentre Maria va atrafegada amb les feines de casa, el seu home està escarxofat al sofà… Però ¿què li està preparant al tirà del seu home? 

 Atents a la sorpresa final! 

Amb el suport de
Va néixer a Dinamarca el 1922 i va estudiar arquitectura i art a Copenhague. Més tard es va traslladar als Estats Units, on es va guanyar la vida com a il·lustrador mentre treballava en els seus poemes a estones perdudes. A partir de 1974 es va dedicar exclusivament a escriure i il·lustrar les seves propies obres.
Va néixer a Dinamarca el 1923 i va estudiar a l'Escola d'Arts Aplicades de Copenhague, allí va conèixer el que esdevindria el seu amic i soci als Estats Units, N. M. Bodecker. Acabada la Segona Guerra Mundial, es va traslladar a París, on va treballar per a diverses publicacions.
Va néixer a Leningrad (actual Sant Petersburg). Llicenciada en Teoria de Literatura i Literatura Comparada per la UB. Autora de tres reculls de poemes en rus i dos en català: Per l'inquilí anterior (Blind Books, 2015) i Dos viatges (Edicions del Buc, 2020).
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: setembre 2022
Pàgines: 24
Format: tapa dura
Mides: 24 x 24 cm
Preu amb IVA: 15,90 €
Preu sense IVA: 15,29 €
ISBN: 978-84-18900-26-6 

Edat: a partir de 6 anys.

Temàtica: vida al camp; feines de casa; igualtat home-dona, sexisme, feminisme; literatura danesa; humor; absurd. 

Premis:
Christopher Award for Poetry 1976 

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.