truman

jean reidy

Il·lustrat per Lucy Ruth Cummins

Traducció de Maria Lucchetti

La tortuga Truman viu amb la Sara per damunt dels taxis, dels camions d’escombraries i de l’autobús de la línia 11, que du cap al sud. Mai no pensa en el món que hi ha a sota, fins un dia que la Sara es penja una motxilla molt grossa a l’esquena i fa una cosa que en Truman no havia vist mai abans: puja a l’autobús! En Truman espera el retorn de la Sara. Espera i espera i espera. I quan ja no pot esperar més, té clar el que ha de fer –encara que sembli… impossible!–. 

Un àlbum sobre el primer dia d’escola, però vist des d’un altre punt de vista, que ressalta la valentia i la determinació que ens poden acompanyar a tots, grans i petits, en alguns moments difícils. 

Les meravelloses il·lustracions plenes d’humor de Cummins han convertit a Truman en un personatge encisador que, al costat de la caracterització de Reidy, aconseguiran que els lectors de totes les edats s’enamorin d’aquest llibre. 

 No sabem el que pot arribar a fer una petita mascota!! 

fitxa tècnica

Data de publicació: Octubre 2020
Pàgines: 48
Format: Cartoné
Midas: 25,4 x 22,9 cm
Preu amb IVA: 15,90 €
Preu sense IVA: 15,29 €
CAT: 978-84-12205-61-9
ES: 978-84-12205-60-2

Edat: A partir de 4 anys.
Temàtica: Primer dia d’escola, mascotes, amistat, determinació, valentia.
Premis: An NPR Favorite Book of 2019 / A New York Times Best Children’s Book of 2019 / A Kirkus Reviews Best Picture Book of 2019 / A School Library Journal Best / Picture Book of 2019

Actualment viu a Colorado, just al davant de la biblioteca del barri, que li encanta. Els seus àlbums il·lustrats, divertits, vius i molt premiats, s’han fet un lloc entre els preferits dels lectors i oïdors de totes les edats. La veritat és que no ha tingut mai cap tortuga de terra, però al llarg dels anys ha conviscut amb un reguitzell de bestioles potser no tan ben educades. Per saber-ne més, vegeu: jeanreidy.com
És autora, il·lustradora i directora d’art de llibres infantils. El seu primer álbum il·lustrat, A Hungry Lion, or A Dwindling Assortment of Animals, fou finalista del Guardó Governor General, a més de Llibre d’Honor Irma Black i Llibre Destacat ALA. És també l’autora i il·lustradora de Stumpkin. De petita tenia una tortuga com a mascota, però es va escapar. De debò. Viu amb la seva familia a Brooklyn, Nova York. Per saber-ne més, vegeu: LucyRuthCummins.com
Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment viu a St. Pere de Vilamajor, al peu del Montseny. Treballa com a traductora i correctora autònoma des de fa més de vint anys. Ha traduït llibres i articles, especialment sobre temes d’art i arquitectura i de l’àmbit de l’educació. En el camp literari ha traduït, sobretot, textos teatrals i més d’un centenar de contes infantils.
Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.