el meu gat

és molt bèstia

Gilles Bachelet

Traducció de Teresa Duran

Un amic m’ha regalat un llibre sobre gats, però no he aconseguit esbrinar exactament de quina raça és el meu.

En aquest àlbum, l’autor ens explica la vida del seu gat i les il·lustracions ens sorprenen amb les peripècies d’aquest gat tan particular, el qual, curiosament, no figura en cap enciclopèdia felina.

Amb fina ironia, les contradiccions que hi ha entre el text i les il·lustracions susciten una mirada plena d’humor i tendresa cap al seu personatge. 

A més, en el llibre, que té diferents nivells de lectura, es fa referència a conegudes obres d’art: una manera entretinguda de familiaritzar els nens amb la història de l’art. 

Nascut el 1952 a Saint-Quentin (França), és il·lustrador per a la premsa, l’edició i la publicitat. Dona classes de tècniques d’il·lustració i edició a l’École supérieure d’art de Cambrai. Bachelet es considera sobretot com il·lustrador. Confessa que va començar a inventar-se històries per poder emprar els seus dibuixos.
És escriptora, traductora i il∙lustradora, i col∙labora habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades, entre les quals destaca Faristol, revista que ha dirigit durant anys. Autora molt polifacètica, destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. És llicenciada i doctora en Pedagogia.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: setembre 2021
Pàgines: 32
Format: tapa dura
Mides: 29,5 x 26,5 cm
Preu amb IVA: 16,50 €
Preu sense IVA: 15,87 €
ISBN: 978-84-18900-01-3

Edat: a partir de 5 anys.

Temàtica: mascotes, gats; elefants; amor als animals;
humor, absurd; història de l’art.

Premis: Premi Baobab 2004 del Saló del Llibre de
Montreuil, Premi Bernard Versele 2007.

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.