• Escrit per Jean Reidy
  • Il·lustrat per Lucy Ruth Cummins
  • Traducció de Maria Lucchetti 

 La tortuga Truman viu amb la Sara per damunt dels taxis, dels camions d’escombraries i de l’autobús de la línia 11, que du cap al sud. Mai no pensa en el món que hi ha a sota, fins un dia que la Sara es penja una motxilla molt grossa a l’esquena i fa una cosa que en Truman no havia vist mai abans: puja a l’autobús! En Truman espera el retorn de la Sara. Espera i espera i espera. I quan ja no pot esperar més, té clar el que ha de fer –encara que sembli. . . impossible!–. 

Un àlbum sobre el primer dia d’escola, però vist des d’un altre punt de vista, que ressalta la valentia i la determinació que ens poden acompanyar a tots, grans i petits, en alguns moments difícils. 

Les meravelloses il·lustracions plenes d’humor de Cummins han convertit a Truman en un personatge encisador que, al costat de la caracterització de Reidy, aconseguiran que els lectors de totes les edats s’enamorin d’aquest llibre. 

 No sabem el que pot arribar a fer una petita mascota!! 

 Jean Reidy 

Va viure durant un temps per damunt del brogit dels taxis, de l’escarritx dels camions d’escombraries, de les botzines dels cotxes i, és clar, d’autobusos que anaven en qualsevol direcció. I potser li agradaria tornar-hi algun dia. Però ara per ara escriu des de la seva casa de Colorado, just al davant de la biblioteca del barri, que li encanta. Els seus àlbums il·lustrats, divertits, vius i molt premiats, s’han fet un lloc entre els preferits dels lectors i oïdors de totes les edats. La veritat és que no ha tingut mai cap tortuga de terra, però al llarg dels anys ha conviscut amb un reguitzell de bestioles potser no tan ben educades. Per saber-ne més, vegeu: jeanreidy.com 

Lucy Ruth Cummins 

És autora, il·lustradora i directora d’art de llibres infantils. El seu primer álbum il·lustrat, A Hungry Lion, or A Dwindling Assortment of Animals, fou finalista del Guardó Governor General, a més de Llibre d’Honor Irma Black i Llibre Destacat ALA. És també l’autora i il·lustradora de Stumpkin. De petita tenia una tortuga com a mascota, però es va escapar. De debò. Viu amb la seva familia a Brooklyn, Nova York. Per saber-ne més, vegeu: LucyRuthCummins.com

117 Comments

Comments are closed.