Arnold Lobel 

Traducció de Jordi Ainaud i Escudero 


 Endinsa’t en el mon d’en Gripau i d’en Gripere i gaudeix de les seves tendres aventures d’amistat. Aquesta col·lecció de quatre llibres ha enamorat a diverses generacions de nens i adults arreu del món. 

 En Gripau i en Gripere són dos amics molt amics i viuen moltes aventures junts. Celebren l’arribada de la primavera, busquen junts un botó perdut, s’expliquen contes i s’escriuen cartes per sentir-se millor. 

Cinc històries per gaudir de l’amistat entre un sensible gripau rabassut i un granot alegre de potes llargues que s’entenen, s’ajuden i es respecten malgrat les seves diferències. 

Un llibre escrit amb humor per a nens i nenes a partir dels 4 anys i, sobretot, també per a aquells que volen experimentar la lectura tots sols per després compartir-la amb els amics i la família. 

 Arnold Lobel

(Los Angeles 1933 – Nova York, 1987) 

Lobel va néixer a Los Angeles, Califòrnia i es va criar a Schenectady, Nova York, a casa dels seus avis materns, on es va traslladar amb la seva mare després del divorci dels seus pares. De ben petit ja manifestava una gran vocació artística. Va estudiar al Pratt Institute de Nova York, on va conèixer la que es convertiria en la seva dona, Anita Kempler (Anita Lobel), també il·lustradora de llibres infantils. L’any 1962 va publicar el seu primer llibre A Zoo for Mr. Muster

Malgrat haver publicat ja molts llibres, l’aparició dels personatges d’en Gripau i en Gripere l’any 1970 marcarà el sorgiment d’un estil molt personal que el convertirà en un clàssic indiscutible.