Juliet Pomés Leiz 


Aquest calendari és el resultat de la col·laboració de la seva autora en una sèrie de reeixits receptaris obra de la seva mare, l’escriptora i guionista Karin Leiz. Cadascun dels capítols, va encapçalat per la il·lustració de l’hortalissa que el protagonitza. L’ordre és alfabètic, de manera que comença amb les bledes i acaba amb les pastanagues. 

El plantejament meticulós i curós dels llibres va fer que J. Pomés Leiz es decantés per un estil de dibuix que recorda al dels gravats naturalistes que il·lustren les antigues enciclopèdies. 

La idea de reutilitzar posteriorment les il·lustracions en un calendari va sorgir en part per la devoció que sent l’artista per aquest format, però també pel desig d’agrupar les hortalisses, tan solitàries en els receptaris. I combinar-les en funció de la temporada en què es recol·lecten semblava l’argument ideal per un calendari. 

 Juliet Pomés Leiz 

Juliet va estudiar al Col·legi Alemany, i posteriorment inicià diverses carreres: Arquitectura a la ETSAB, Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Disseny Gràfic a Elisava. Els seus pares van ser decisius en la seva formació humanística. 

Després d’una llarga estada a Nova York, el 1993 s’aferma com a il·lustradora i pintora, professions que des de llavors compagina. És autora de Simón, una col·lecció de llibres infantils publicats per Tusquets Editores que compta amb sis títols. Seus són també els quaderns de viatge Un dia al Born (2009) i Les Corts (2011), dins de la col·lecció ‘Barcelona Carnet de Voyage’, editada per l’Ajuntament de Barcelona. El 2017 fa la seva primera incursió en el camp de l’animació que dona com a fruit el vídeo Caminantes de Sloane Square. És mare de dos fills. Per saber-ne més, vegeu: juliet.p.l