calendari de

les verdures 2021

juliet pomés leiz

Aquest calendari és el resultat de la col·laboració de la seva autora en una sèrie de reeixits receptaris obra de la seva mare, l’escriptora i guionista Karin Leiz. Cadascun dels capítols, va encapçalat per la il·lustració de l’hortalissa que el protagonitza. L’ordre és alfabètic, de manera que comença amb les bledes i acaba amb les pastanagues. 

El plantejament meticulós i curós dels llibres va fer que J. Pomés Leiz es decantés per un estil de dibuix que recorda al dels gravats naturalistes que il·lustren les antigues enciclopèdies. 

La idea de reutilitzar posteriorment les il·lustracions en un calendari va sorgir en part per la devoció que sent l’artista per aquest format, però també pel desig d’agrupar les hortalisses, tan solitàries en els receptaris. I combinar-les en funció de la temporada en què es recol·lecten semblava l’argument ideal per un calendari. 

Juliet Pomés Leiz

Estudia al Col·legi Alemany, i posteriorment inicia diverses carreres: Arquitectura a la ETSAB, Belles Arts a la Universitat de Barcelona i Disseny Gràfic a Elisava. Després d'una llarga estada a Nova York, el 1993 s'aferma com a il·lustradora i pintora, professions que des de llavors compagina. És autora de Simón, una col·lecció de llibres infantils publicada per Tusquets Editores que compta amb sis títols. Seus són també els quaderns de viatge Un dia al Born (2009) i Les Corts (2011) dins de la col·lecció Barcelona Carnet de Voyage editada per l'Ajuntament de Barcelona.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: Novembre 2020
Pàgines: 14
Format: Wire-o
Mides: 22 x 33 cm
Preu amb IVA: 18 €
Preu sense IVA: 17,31 €
ISBN: 978-84-12205-64-0

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.