calendari flora

de plantes ruderals medicinals 2022

pere vilaldama

Amb aquest calendari d’autor entreDos vol apropar la natura a les llars. Cada mes podrem conèixer de primera mà, gràcies a les il·lustracions botàniques, una planta que trobem al nostre territori més proper: marges, camins abandonats, murets, herbassars, vorades de boscos, erms i pastures. Sota de cada dibuix hi ha el nom científic, el nom en català i una nota sobre les propietats medicinals de la planta.

En el camp de la botànica les il·lustracions han tingut un paper cabdal perquè permeten recollir en un dibuix moments diferents del desenvolupament de les plantes. 

Els dibuixos d’aquest calendari són una selecció de les aquarel·les que Vilaldama va fer per a l’edició d’una col·lecció de cinc volums anomenada Camins de salut, editada per la Diputació de Girona i realitzada per la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes.

Format en pintura, ceràmica i gravat a l’escola Massana de Barcelona. Ha desenvolupat la seva tasca artística des del seu obrador de Blanes d’on és fill. Ha fet diverses exposicions tant individuals com col·lectives a tot el territori. Les seves inquietuds l’han portat a col·laborar amb diferents estaments en el camp de la docència i la divulgació. Podem destacar la seva implicació amb el Jardí Botànic Marimurtra, l'Ajuntament de Blanes, la Diputació de Girona i d’altres. Actualment està centrat en un treball d’investigació de fusions de diferents argiles, porcellanes, sorres i esmalts per aprofundir en el coneixement de les possibilitats que pot aportar el nostre entorn proper a la ceràmica.
FITXA TÈCNICA

Data de publicació: setembre 2021
Pàgines: 15
Format: Wire-o
Mides: 21 x 44 cm
Preu amb IVA: 18 €
Preu sense IVA: 17,31 €
ISBN: 978-84-18900-09-9

Recurso 2reforesta
Des de l'any 2022, entreDos col·labora amb REFORESTA, una organització sense ànim de lucre que es dedica a la conservació i recuperació dels boscos, frenar la desertificació, mitigar el canvi climàtic, així com formar i sensibilitzar en materia de medi ambient.